Утім, у регіонів-рекордсменів показник збільшення споживання значно більший за середній. Про це на власній сторінці в соціальній мережі Фейсбук повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За його даними, п’ятірка лідерів зі збільшення споживання картоплі за рік виглядає наступним чином: Чернігівщина +354кг, Тернопільщина +337кг, Дніпропетровщина +317кг, Львівщина +301кг, Закарпатська область +295кг. Єдина область, де за рік зменшилося споживання картоплі, це Київська область -13кг. Найменші темпи зростання купівельної спроможності в картоплі в Хмельницькій +31кг, Вінницькій +44кг, Харківській +80кг та Черкаській +123кг областях.
Якщо проаналізувати, де на сьогодні можна купити найбільше картоплі за середньостатистичну зарплату в регіоні, то безперечним лідером є столиця з 1394кг. До ТОП-5 також входять Рівненська область – 1180кг, Львівська – 1148кг, Тернопільська – 1130кг, Волинська – 1110кг. Далі йдуть Донеччина з 1105кг картоплі, Запорізька область із 1094кг, Івано-Франківщина з 1085, Закарпаття з 1039, Вінниччина з 1035, Дніпропетровська область – 1034, Київська – 1015, Сумська – 1012кг. Жителі наступних регіонів можуть купити вже менше 1т картоплі: Миколаївська – 997кг, Чернігівська – 991, Житомирська – 990, Хмельницька – 979, Полтавська – 959, Чернівецька – 946 та Харківська – 915кг. Задніх пасуть Херсонщина з 827кг, Луганщина з 832кг, Одещина з 840кг, Кіровоградщина з 849кг, Черкащина з 905кг. Можу припустити, що одесити витрачають на картоплю те, що залишилось після відпочинку на Ланжероні) Різниця між першим та останнім, тобто Києвом і Херсонщиною складає 567кг, або 60%.
Віктор 2018-06-09 / 16:51:15
Заголовок дурить: збільшилося не "споживання картоплі", а "купівельної спроможності в картоплі".
Так, маєте рацію. Відкоригували відповідно заголовок. Спасибі. Адмін