Фестиваль ріплянки вчергове відбудеться у Колочаві 16-17 червня, повідомляє Турінформ Закарпаття.
Традиційно, на фестивалі буде можливість продегустувати головну страву дня – ріплянку по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою. Обов’язковою є наявність основної страви фестивалю – ріплянки, з можливістю її реалізації туристам та гостям свята.
Заходи фесту проходитимуть на території музейного комплексу Колочава Старе село.
Ріплянка – традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожній хаті села: розварена на пюре картопля («ріпа»- діалект.) та кукурудзяна мука. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).
Бабчик іван 2018-06-06 / 06:09:30
кому фестивалі а аржевітіну заробіток вхід 50 гривень, потрібно подумати чи варто туди іти якщо вхід платний ??, навірно в аржевітіна закінчуються гроші !
Вуву 2018-06-06 / 05:44:14
ЛЮБІ ДРУЗІ ... ДОРОГИ - це не там де ви можете пройіхати !
Дороги - це там де ви можете пройти.
Вуву 2018-06-06 / 05:41:29
Спочатку туди треба якось добратись ... Потім набратись ... А далі ...
Ну це вже (як і дороги) немає ніякого значення.
Аржевітін 2018-06-05 / 22:32:02
перестаньте фестивалити і пропивати державні кошти ліпше дорогу відремонтуйте до Колочави поки жителі неперекривають дороги