У суботу на фестивалі «Ужгородська палачінта» визначили найсмачніший млинець Закарпаття. Одинадцять команд-учасниць запропонували журі у складі туризмознавця Федора Шандора, кондитера-шоколатьє Валентина Штефаньо та фіналіста ТВ-шоу «МайстерШеф» Володимира Троцького оцінити свої млинці.
За підсумком фахової дегустації перемогу отримала команда «Гриль Чемпіонс», які запропонували унікальний закарпатський млинець із шовдарем, рулькою, в′яленими помідорами у вершковому соусі.
«Дуже переживали, бо хоч і не вперше тут змагаємося, але все одно хвилюємося, адже і суперники сильні, і журі професійне. Запропонували цього року млинець із закарпатською начинкою за власним рецептом. Раді, що сподобалося, і сподіваємося, що й гостям нашої локації смакуватимуть наші страви», – зазначив шеф-кухар команди-переможниці Георгій Михалько.
Зауважимо, що «Гриль Чемпіонс» вже мають золоту палачінтовку 2015 року і нагороду «Приз глядацьких симпатій». Цього ж року головний приз фестивалю змінився й став ще більш солідним і вагомим.
Окрім гастрономічного змагання і повсюдної дегустації фестивальної кухні, на святі виступали творчі колективи Ужгорода, гості брали участь у спортивних змаганнях, а найсміливіші підкорювали стовп із подарунками. Але наймасовішою все ж видалася фотосесія з Володимиром Троцьким. Кілька сотень фото із зірковим гостем біля спеціальної фотозони «Ужгородської палачінти» вже заповнили соціальні мережі.
Завтра з 11.00 всі локації фестивалю чекають на старих друзів і нових гостей, аби ввечері спалити зимову Мару і закликати весну до обласного центру Закарпаття.