Закарпатська угорська туристична рада, вже котрий рік поспіль, організовує на Закарпатті "Тиждень угорських страв". У такий спосіб в організації мають на меті популяризувати угорські традиційні страви серед місцевого населення і туристів, які прибувають з інших регіонів України та з-за кордону.
В західно-європейських країнах така акція називається «Жирний четвер», і триває вона лише впродовж одного дня. Закарпатська угорська туристична рада вирішила розширити акцію, вважаючи такий підхід більш ефективним в успішності заходу. Цьогоріч "Тиждень угорської кухні на Закарпатті" триватиме впродовж 8-11 лютого.
Під час акції в ресторанах, що беруть участь в акції, передбачені знижки до 25 відсотків. Найбільшими вони будуть у "Жирний четвер", який припадає на 8 лютого - ціни знизяться вполовину.
Також всі відвідувачі матимуть можливість взяти участь у розіграші призів. Для участі чек, отриманий в ресторані (з датою та назвою закладу) до 10 березня 2018р. гості мають доставити особисто або поштою на адресу: Закарпатська угорська туристична рада 90200 м.Берегово, вул.Крива, 6.
Новинкою для акції цього разу стане те, що до "Тижня угорських страв" долучилися цукерні, власники винних підвалів та сільських садиб, які пропонують свої послуги в рамках сільського туризму, повідомили Закарпаття онлайн в Ужгородському прес-клубі.