Сьогодні у Мукачівському районі відбувся етнофестиваль "Бобовищенське гроно", де гостям продемонстрували, як з ягід винограду народжується молоде вино, передає кореспондент УНН.
Виноград для фестивалю "Бобовищенське гроно" збирали з усього району: кошики з ягодами до спеціальних дерев′яних діжок несли представники 39 сіл та селищ Мукачівського району.
Виноград чавили пресом та фільтрували сік. В отриманому соці виміряли рівень цукру, який сягнув позначки у 19 одиниць, що є добрим показником для майбутнього вина.
Як розповіли місцеві винороби, вже за 60 діб цей виноград перетвориться на молоде вино, готове до вживання.
Наступного року на фестивалі "Бобовищенське гроно" відкоркують витримане вино з врожаю, який частково переробили під час цьогорічного свята.
Катерина Ірха, УНН
Вуву 2017-10-09 / 06:59:15
Май файний ... як завжди і всди на фісто
валях ... іген маскаль.
Ольга 2017-10-08 / 19:39:39
Фестиваль фантастично чудовий.представниці с.пузняківців май файні іщиро гостинні. Дякуємо за свято. Успіхів учасникам і організаторам!