Етнофестиваль «Бобовищенське гроно» триватиме два дні, 7 та 8 жовтня, головним акцентом залишається виноробство на тлі культурних традицій всіх населених пунктів району.
Оскільки підготовка до проведення фестивалю – справа непроста, оргкомітет вже працює над вирішенням окремих задач.
Так, у середу, 5 липня, відбулася нарада щодо підготовки до проведення фестивалю. Зустріч відбулася у скороченому форматі зі складу оргкомітету, а темою зустрічі стало творче наповнення програми фестивалю.
Під час наради обговорили багато важливих моментів та в цілому погодили сценарій проведення етнофестивалю, визначилися із запрошенням хедлайнерів та естрадних колективів із Закарпатської області. Основу ж програми складуть колективи та виконавці Мукачівщини. Незмінним моментом залишаються майстер класи, центральним з яких буде майстер-клас із чавлення молодого вина, яке щойно зібрали з виноградників. Разом з тим, оргкомітет обіцяє кілька новацій та цікавинок, адже програма розрахована на широку аудиторію, і презентація виноробських традицій повинна органічно поєднуватися з народною творчістю й культурними традиціями.
Готуються й місцеві винороби, які традиційно представлять кращі зразки сонячного напою. Минулорічний дебютний фестиваль вже став міжнародним, адже участь взяли винороби з угорського міста-побратима Мукачівщини – Дьондьоша. У цьому році фестиваль розширить географію, винороби з європейських країн-сусідок вже виявили бажання представити свою продукцію, повідомляють у Мукачівській РДА.