— Спочатку думала, що продаватиму каву, соки та коктейлі, — розповідає, — а потім зрозуміла, що без кулінарії не обійтися. Поруч із кафе відкрила кондитерський цех.
Спочатку було 15 видів тістечок і тортів. Тепер — 100.
— Більшість рецептів складаю сама, — каже Віра Немеш. — Деякі стали фірмовими тортами ”Дива”. Ніде більше в Ужгороді не скуштуєте, наприклад, ”Креймеша”, ”Винного тунелю”, ”Дива”, ”Карамельного торту”, ”Ріґо Йончі”.
Жінка запрошує у кондитерський цех, надягає білий халат.
— Торт ”Капучино” може спекти вдома будь-яка господиня. Він і смачний, і дешевий.
Жінка збиває міксером шість яєчних білків і додає до них цукор. У готову масу висипає жовтки.
— Муку окремо змішую з порошком для печива, — пояснює, легенько помішуючи борошно в посудині. — А тепер виливаю туди збиті яйця з цукром. Гарно вимішую ложкою й можна пекти.
Торт Віри Федорівни випікається у круглій посудині.
— Печемо все одним коржем 35–40 хвилин, — веде далі. — Духовку треба розігріти до 160–170 градусів. Коли готовий торт вистигне — розріжемо на три частини і просочуємо сиропом із теплої води та цукру. Це додає соковитості.
Для крему треба збити міксером масло з цукровою пудрою, поки суміш не побіліє. Додати варену згущонку, пачку ромового капучино та ванільний цукор. Добре вимішати.
Коржі жінка перемащує цією сумішшю.
Кілограмовий торт коштує від 30 грн.
Що потрібно на торт ”Капучино”
Борошно — 150 г; какао — 50 г; яйця — 6 шт.; цукор — 150 г; порошок для печива — 1 кавова ложка; крем: масло — 300 г, цукрова пудра — 100 г, варене згущене молоко — 50 г, ромове капучино — 1 пачка, ванільний цукор — 1 пачка; чорний натуральний шоколад — 200 г.