Фестиваль проводитиметься за участі в ньому сіл Тереблянської долини. Участь у заході можуть взяти всі бажаючі та жителі сіл: Колочава, Синевир, Негровець, Вільшани, Руська Мокра, Німецька Мокра та смт. Міжгір’я, які хочуть реалізовувати кулінарну та гастрономічну продукцію (обов’язкова наявність основної страви Фестивалю – ріплянка) для туристів та відвідувачів.
Детальну програму фестивалю організатори обіцяють оголосити додатково.
Традиційно, гроші, отримані від проведення заходу, будуть перераховані на потреби закарпатських вояків у зоні АТО.
Довідка
Ріплянка – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожні хаті села, розварена на пюре картопля («ріпа»- діалект.) та кукурудзяна мука. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).
Перший фестиваль ріплянки відбувся у Колочаві в 2013 році.
Тоній Сюгай 2017-05-17 / 12:17:18
Аржевітін ніколи ненажреться скільки йому недавай йому все мало, на те він і жид
Бабчик іван 2017-05-16 / 16:18:21
знову цей жидище аржевітін хоче нажитися на ріплянці мало йому що бувший голова села колочави хланта юрій павлович продав йому землі в колочаві і коли цей єврей вже нажреться ??