Більше половини своїх доходів (48,0%) витрачало у ІV кварталі 2015р. населення області на харчування ( у середньому по країні – 53,4%).
Щомісячно середньостатистична закарпатська сім’я спрямовувала на продукти харчування 3904,58 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих з особистого підсобного господарства) при 2898,25 грн. в середньому по країні.
Найбільше грошей витрачали жителі області на м’ясо та м’ясопродукти (708,80 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 599,77 грн., молоко, сир та яйця – 508,94 грн., овочі – 499,23 грн., цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 302,77 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 270,06 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 3,9 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 17,7 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 16 яєць, 0,8 кг – риби і рибопродуктів, 1,6 кг – олії та інших рослинних жирів, 2,3 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,1 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,5 кг – картоплі, 7,3 кг овочів і баштанних та 8,9 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з жовтнем–груднем 2014р. зменшилося споживання: м’яса, м’ясопродуктів та сала, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 4,9–6,1%, яєць, молока, молокопродуктів та масла – на 9,4–11,1%, хліба і хлібних продук¬тів – на 12,7%, картоплі – на 16,7%, олії та інших рослинних жирів, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду – на 20,0–20,7%, овочів та баштанних, риби і рибопродуктів – на 27,0–27,3%, повідомили Закарпаття онлайн у ГУ статисткии в Закарпатській області.