Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив міський голова Берегова Золтан Бабяк.
У кулінарних змаганнях, спрямованих на зміцнення українсько-угорських відносин та популяризацію угорської кухні, беруть участь 18 команд з Берегівщини, Мукачівщини та Ужгородщини, а також гості з Угорщини та Румунії.
Усі учасники мають свої особливі рецептури приготування бограчу, а також оригінально оформлені намети. Хороший настрій для численних гостей чемпіонату створюють художні самодіяльні колективи Берегівщини, Угорщини та Румунії.
Так, у результаті кулінарної битви найкращими командами стали: ІІІ місце і приз у 10 тис. грн. виборола команда з міста Берегова «Перше місце», друге місце посіли «Астейські умілі господині» (приз 15 тис. грн.), а головними переможцем стала команда з м. Орошгаза (Угорщина), вигравши призовий фонд у сумі 25 тис. грн.
Половина грошового виграшу кожного колективу буде направлено на дитяче харчування шкіл у м. Берегово, – інформує Золтан Бабяк.
Крім того, найшвидше приготувала бограч команда Мачоли, найкращий дизайн місця був у гостей з угорської Орошгази (Янош Мунтян), найоригінальніший рецепт запропонували рафайнівці на чолі з головою сільської ради Йосипом Анталом. Найввічливішою стала команда Батьова (Віктор Граб), найкраща форма була в "Астейських умілих господинь" (Ганна Нодь), абойовий дух виявився найбільш високим в ужгородської "Дасторії". Найкращу другу страву запропонувала друга команда Берегова, а найапетитнішу – збірна с.Косино та Будофок Петень Будапешт. Найвеселішими зарекомендували себе запсоньці разом з партнерами з ХУІ району столиці Угорщини. Найспритнішими виявилися "Яношівські бетяри" на чолі з Шандором Кішем. Найкращих кухарів мав у своєму складі колектив “Надія” із Кленовця Мукачівського району.Найколоритнішими журі назвали великодоброньців, які виступали під назвою "Чонтбрігад" ("Кісткова бригада"). Звання мультинаціональної завоювала команда Берегівського району, яка виступала разом зі своїми угорськими та румунськими побратимами. Титул найдосвідченіших дістався "Берегівським бетярам" (Олег Желобанов). Найкращим капітаном визнано "шефа" великобийганьців Яноша Петраша. Лідером продажу бограчу став колектив холмецького ресторану "Під дубом" (Георгій Михалько).