У конкурсі виявили бажання взяти участь 12 команд: одна з Воєводини (Сербія), три – з Угорщини, решта – з нашого краю. Фест – це хороша можливість долучитися до давніх угорських традицій, пов’язаних з різанням свиней, можливо, “підгледіти” щось нове в колег-учасників.
Основні події відбуватимуться сьогодні, 31 січня. Зранку о 7:00 проходить відловлювання тварин, їх заколювання, обпалювання соломою, обробка та сортування м’яса тощо. А відтак кожна команда готуватиме за власними рецептами страви та іншу продукцію зі свинини, а солідне міжнародне журі оцінюватиме “доробки”.
На переможців чекають цінні призи та подарунки, відповідні дипломи, грамоти та кубки. Після “генеральної репетиції” численні гості фесту у всеозброєнні готові до основних подій.
Микола Горват, Карпатський об’єктив