Так, за оперативними даними Державної служби статистики України, індекс промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні за січень-жовтень 2014 року, у порівнянні до січня-жовтня 2013 року, склав 102,6 відсотка. У жовтні 2014 року до вересня 2014 року індекс склав 114,6 %, до жовтня 2013 року – 106,3 %.
За січень-жовтень 2014 року у порівнянні до січня-жовтня 2013 року збільшення темпів приросту обсягів виробництва досягли 13 регіонів України, зокрема: Кіровоградська (на 23,5 %), Хмельницька (на 19,7 %), Вінницька (на 19,3 %), Херсонська (на 18,2 %), Полтавська (на 14,5 %), Одеська (на 13,8 %), Житомирська (на 13,5 %), Волинська (на 12,8 %), Івано-Франківська (на 11,3 %), Харківська (на 9,5 %), Тернопільська (на 6,3 %), Запорізька (на 4,9 %) та Чернігівська (на 3,5 %) області.
Інші регіони, в тому числі, і Закарпаття, демонструють зниження темпів росту виробництва харчової продукції: падіння відбулось в Донецькій (-30,1 %), м. Києві (-16,7 %), Закарпатській (-10,0 %), Чернівецькій (-7,7 %), Дніпропетровській (-6,6 %), Сумській (-4,3 %), Київській (-4,2 %), Львівській (-4,2 %), Рівненській (-3,9 %), Черкаській (-3,3 %) та Миколаївській (-1,2 %) областях, повідомляють в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.