На фесті серед іншого різатимуть свиню, готуватимуть домашню ковбасу та визначатимуть переможців конкурсу на кращу страву.
Пропонована програма:
7.00 – традиційне різання свиней, обпалювання соломою, смакування паленки
7.00 – 13.00 – приготування гурки, домашньої ковбаси та інших смачних страв із свинини. Змагання на приготування кращої страви. Вітання та представлення учасників фестивалю (команди).
7.00 – 18.00 - Виставка та продаж народного рукоділля Закарпаття. Дегустація та купівля місцевого домашнього вина.
13.00 – Урочисте відкриття.
13.00 – 14.00 - Смачний обід з музикою. Циганська та жива музика.
14.00 – 17.00 - Культурно-розважальна програма.
17.00 - Оголошення конкурсу на кращу страву.
18.00 - Веселий Бал.
Організатори фестивалю мають право на зміни в програмі.
Страви із свинини, що готуватимуться командами для дегустації та купівлі:
- Кров смажена із цибулею
- Кров'яна гурка
- Печінкова Гурка
- Смажена домашня ковбаса
- Копчена домашня ковбаса
- Сальтисон
- Копчене сало
- Варене сало із спеціями
- Шкварки
- Бограч
- Смажені в печі свинячі ніжки
- Смажене в печі поросятко
- Домашнє вино
Інформація та бронювання житла:
E-mail: asztely@gmail.com тел: +380667469050, +380314142946, +36302378641
Подача заявки командами на участь у фестивалі:
Вступний внесок: 300 UAN Крайній термін вступу: до 4 січня 2014 року
Стартовий внесок включає:
- Дозвіл постійної комісії Астейської сільської ради із соціально-економічного та культурного розвитку населеного пункту на проведення Астейського традиційного Фестивалю гурки та домашньої ковбаси.
- Місце для встановлення своїх павільойонів, які встановлюються тільки на виділеному місці.
- Питна вода для приготування страв.
- місце проведення заходу в ніч з 10 на11 січня 2014 року буде забезпечене охороною.
- В'їзд транспорту на місце проведення заходу дозволено до 8.00 години, крім транспорту організаторів.
Командам необхідно забезпечити для себе:
- посуд для подачі страв необхідний на вільному повітрі, прилади для приготування страв із свинини (посуд, м»ясорубка, млинок для начинення гурки та ковбаси та інше)
- Команди, які беруть участь у конкурсі, за правилами ріжуть та обробляють свиню на місці проведення заходу.
- Надати ветеринарну довідку ветеринару на зарізану свиню на місці проведення заходу.
- Надати шматок м'яса із свинини ветеринару для обстеження.
- Підтвердження про походження готової продукції.
- Одна особа в команді має володіти медичною довідкою.
- Павільйон, який буде встановлено на відведеному місці.
- Необхідні предмети для прикрашання павільйону.
- Необхідні предмети для прикрашання столу.
- Вступний внесок внести до 4 січня2014 року.
- Хороший настрій.
Берегівський Турінфоцентр