Як розповів голова ГО «Берегівська районна спілка власників садиб сільського туризму та збереження народних традицій села Косонь» Золтан Кормочі, тушкований півень (з угор. «кокош») - угорська національна страва. Є свої кулінарні секрети приготування – окрім різних спецій та добавок з овочів, грибів тощо, півня тушкують не лише в окропі, але й вині або пиві.
На фесті учасникам роздадуть інгрідієнти, а от домашній птах повинен важити не менше 3 кг. Півнями учасників забезпечить місцева птахоферма, - каже пан Золтан. Окрім цього буде випічка у вигляді півня та солодощі, а ще - змагання з лову півнів, із кукурікання, виставка цих домашніх птахів.
26 червня 2013р.
Теги: півень, Косонь, Косино