Як повідомила Закарпаття онлайн заступник начальника відділу обстежень умов життя домогосподарств ГУС Любов Когуч, щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 2151,67 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти (441,15 грн.), молоко, сир та яйця – 337,48 грн., на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 313,12 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 182,90 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 21,5 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,3 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 19 яєць, 0,6 кг – риби і рибопродуктів, 1,7 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,3 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, фруктів, ягід, горіхів, винограду, 8,1 кг – картоплі, 15,7 кг овочів і баштанних та 10,3 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з липнем–вереснем 2011р. зросло споживання: м’яса, м’ясопродуктів та сала на 4,9%, яєць – на 5,5%, риби і рибопродуктів, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 20,0–22,2%. Зменшилося споживання картоплі, молока, молокопродуктів та масла – на 12,9–12,2%, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) – на 10,8%, овочів та баштанних – на 6,5%, олії та інших рослинних жирів – на 5,6%, хліба і хлібних продуктів – на 1,9%.