Участь у конкурсі взяли медовари з Київщини, Львівщини, Хмельниччини, Чернігівщини, Кіровоградщини, Миколаївщини, Полтавщини, Одещини, Закарпаття, Волині. Свою продукцію представили 30 учасників. Лучани мали можливість скуштувати різні види меду: акацієвий, липовий, лісовий, польовий, гречаний, кульбабовий, вербовий, каштановий, конюшиновий, малиновий, медовуху тощо.
Результати конкурсу підсумували у конференц-залі Палацу культури міста Луцька. Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів зазначила, що конкурс цього року проходить вже вп’яте і є невід’ємною частиною новорічно-різдвяних заходів, що відбуваються в рамках фестивалю «Різдво у Луцьку». Вона подякувала волинському осередку Гільдії медоварів України й гостям, які приїхали до нашого міста та вручила Василю Барабашу – голові «Гільдії медоварів України» подяку за підписами голів Волинської обласної державної адміністрації – Бориса Клімчука, Волинської обласної ради – Володимира Войтовича та Луцького міського голови – Миколи Романюка.
Переможців визначали у декількох номінаціях. Зокрема, «Мед варений без додавання соків», «Мед варений із додаванням соків», «Апіфітобальзами». Дегустаційна комісія у складі 10 осіб відзначила найкращі напої у цих номінаціях, за що переможці отримали дипломи та сувенірні дерев’яні фляги, зроблені власноруч одним із майстрів цього заходу.
«Ідеєю конкурсу – не є медалі чи нагороди, а оцінка того, чого досягли на сьогоднішньому етапі, якість продукції», - наголосив Василь Барабаш.
Вголос